Preben Brandt har skrevet en ny bog om mødet med det hjemløse menneske.

Sammen med betragtninger over, hvad hjemløshed er, fortælles om de mennesker, man kan møde som hjemløse på gaden og om hvordan samfundet og hjemløshed udvikler sig og kræver nye indsatser – og samtidig beskriver bogen projekt UDENFORs historie og organisatoriske udvikling gennem de tyve år, der er gået siden begyndelsen.

Om bogen siger Preben Brandt:

”Det er hjemløse mennesker, af kød og blod, som du og jeg, vi møder på gaden. Det er ensomhed, isolation, og smerte, der møder os. Men også vilje og styrke til at klare sig igennem på gaden. Men bogen handler ikke alene om mødet med den enkelte hjemløse og om sociale arbejdsmetoder. Den er også en organisationsbiografi, der beskriver selve organisationens udvikling, og hvad der samtidig er sket i samfundet, som kunne påvirke en organisation som projekt UDENFOR og de mennesker, som den er sat i verden for at hjælpe.”

Bogen er en fortælling om projekt UDENFOR og er hverken skrevet som en lærebog i socialt arbejde eller i organisationsopbygning – eller som en debatbog, selvom dele af den kan ses eller endda bruges som noget i den retning.

Bogen koster 200 kr. og er på 168 sider.

For yderligere information kan Preben Brandt kontaktes på pb@udenfor.dk og telefon 4028 2186 eller Margit Ernst på me@udenfor.dk og telefon 5370 0255.

Bogen giver en nuanceret beskrivelse af hvad hjemløshed er – sammen med et indblik i projekt UDENFORs udvikling og i de samfundstendenser, der gjorde projektets tilgang nødvendig – og mulig.

projekt UDENFOR